Æggekage med grønkål og tomater

Nu begynder tomaterne og grønkålen så småt at kunne bruges fra haven, og æg har vi masser af så det er et let morgen eller frokostmåltid og man siger jo at grønkål er noget af det sundeste at spise. Grønkål har en let krydret smag, næsten lidt Ruccola agtigt og let bittert. Det passer rigtigt godt sammen med æg.

Ingredienser

  • 6 Æg fra hønsegården
  • ¼ piskefløde
  • 1 spsk Mel
  • 1 spsk bagepulver
  • En stor håndfuld frisk grønkål fra haven
  • 3 Tomater fra drivhuset
  • Smør eller olie samt salt og peber

Sådan gør du

  • Start med at rense, ribbe og hakke grønkålen. Kom fedtstof på panden og svits grønkålen til den er faldet helt sammen, krydr evt. med lidt salt og peber. Æg fløde og bagepulver rystes sammen i jævningsrysteren og hældes over i panden når kålen er klar. Rør lidt rundt så kål og æggemasse blandes godt. Tomaterne skæres i skiver og lægges på når æggemassen er næsten stivnet. Tænd ovnen på grill og sæt panden ind indtil æggekagen er lysebrun på oversiden (der kan evt drysses med lidt parmesan inden kagen kommer i ovnen