Bondebrød med Rugmel, surdej og tørgær på en ½ dag
Ingredienser
- 200 g Groft rugmel
- 1 spsk Ristet maltmel
- 300 g Manitoba
- 500 g Tipo oo eller fin italiensk durum
- 2 tsk Maltsirup
- 200 g Sulten Rugsurdej fra køleskab
- 30 g salt
- 700 g lunkent vand 28 – 30 grader
- 1 spsk Tørgær
- 100 gram knækkede Valnødder
- 100 gram revet gulerod
Sådan gør du
- Hæld vand og maltsirup i dejskålen til røremaskinen, tilsæt surdejen og tørgær, rør det sammen til surdej og sirup er opløst i vandet. Bland melet og tilsæt det til væsken. Fortsæt med at røre i 10 minutter på laveste hastighed.
- Lad dejen hvile i 5 minutter
- Tilsæt salt og rør på højeste hastighed til dejen har samlet sig om krogen og klaske mod siderne af skålen. Del dejen i 2 kondibøtter smurt med en smule olie. Vend og stæk et par gange med henholdsvis nødder i den ene og gulerod i den anden Lad hæve til 30 %
- Hæld dejen ud på bordet og preshape. Og lad den hvile i 30 minutter utildækket
- Final shape og i rismeldrysset hævekurv hvor den hæver til dobbelt størrelse.
- Opvarm ovn og bagestål eller Breadpan / støbejernsgryde. Brødet sprayes med forstøver og bages med damp 25 minutter ved 250’ og 20 minutter uden damp. og varmluft ved 220' afkøles på rist og skæres i skiver før frys ( eller hvad du har lyst til )