Cog au Øl
En variant af Cog au vin - (da jeg ikke havde rødvin i skabet) God simremad til de kolde vinteraftener af Frank Klarlund
Ingredienser
- Hjemmeavlet hanekylling
- Rodfrugter feks. Gulerødder Selleri, persillerod, rødbede, pastinak, masser af Løg Svampe eller Champignon
- 1 Håndfuld Persille
- 3-4 Fed hvidløg
- 200 g Bacon i tern
- 1 Dl Hønsebouillion eller 2 terninger
- 1 liter Øl efter egen smag ( jeg brugte Tuborg Julebryg
Sådan gør du
- Bacontern og svampe ristes gyldne i olivenolie og lægges til side Kyllingen parteres i 8 stykker og steges gyldne i baconfedtet,
- Rodfrugterne skæres i store stykker (2cm) og fordeles i et ildfast fad med låg og kyllingestykkerne fordeles ovenpå sammen med halvdelen af den hakkede persille, bacontern og svampe opvarmes på panden og tilsættes 3 spsk. mel der røres godt rundt og så overhældes med øllet og hønse bouillonen til en tyk sovs. det hele fordeles over kyllinger og rodfrugterne (rodfrugterne indeholder meget væde så konsistensen bliver meget tyndere når det er færdigt) Læg låg på og stil fadet i en forvarmet varmluft oven ved 160’ i 2½ time
- Serveres med Ris, friskhakket persille og lidt revet citronskal hen over