Franks Fødselsdagsboller med surdej

Ret Dessert
Køkken Dansk
Keyword Boller
Forb. tid 1 time 30 minutter
Tilb. tid 24 minutter
Antal 9
Forfatter Frank Klarlund

Ingredienser

  • 500 gr Gluten Flour hvedemel
  • 500 gr Tipo 00
  • 2 stk Æg
  • 100 gr Rapsolie
  • 15 g Salt
  • 5 dl Lunken vand
  • ½ tsk Tørgær
  • 60 g Surdej eller hvedesur
  • 100 g Sukkker
  • 1 spsk Bage enzym (kan udelades)
  • 1 Stk Æg til pensling

Sådan gør du

  • Alle ingredienser blandes på røremaskine på til dejen har samlet sig om dejkrogen og klasker mod siderne justér evt vand og mel
  • Hæld i plastskål og stræk og fold 3 gange med 15 min interval. Hæves til 2/3 størrelse og formes til boller på bagepapir og hæver til dobbelt str.
  • Pensles med pisket æg og bages 25 minutter ved 180 gr med damp (et lille fad med vand i bunden af ovnen) sluk ovnen og lad bollerne køle af sammen med ovnen