Franks Fødselsdagsboller med surdej
Antal 9
Ingredienser
- 500 gr Gluten Flour hvedemel
- 500 gr Tipo 00
- 2 stk Æg
- 100 gr Rapsolie
- 15 g Salt
- 5 dl Lunken vand
- ½ tsk Tørgær
- 60 g Surdej eller hvedesur
- 100 g Sukkker
- 1 spsk Bage enzym (kan udelades)
- 1 Stk Æg til pensling
Sådan gør du
- Alle ingredienser blandes på røremaskine på til dejen har samlet sig om dejkrogen og klasker mod siderne justér evt vand og mel
- Hæld i plastskål og stræk og fold 3 gange med 15 min interval. Hæves til 2/3 størrelse og formes til boller på bagepapir og hæver til dobbelt str.
- Pensles med pisket æg og bages 25 minutter ved 180 gr med damp (et lille fad med vand i bunden af ovnen) sluk ovnen og lad bollerne køle af sammen med ovnen